Polyclear® Polycarbonaat platen

Polycarbonaatplaten via 123polycarbonaat.nl

 • 123 polycarbonaat is al jarenlang een specialist in polycarbonaat (platen) .
 • Wij leveren alleen originele producten van de fabrikant, waardoor u gegarandeerd bent van hoogwaardige producten van professionele kwaliteit.
 • De producten worden geleverd met 10 jaar garantie.
 • De door u bestelde producten worden snel en in overleg bij u bezorgd.
 • Vele maten, tot 7 meter

Polycarbonaat platen op maat gemaakt

Wij maken de platen ook op maat voor u! Neem hiervoor contact op met ons! Hiervoor dient u de maat te bestellen die u wilt hebben en dan naar boven afronden (bijv. 1xx cm. wordt dan 2 meter).

Kosten polycarbonaatplaten op maat gemaakt: Aangezien onze polycarbonaatplaten erg scherp geprijsd zijn, vragen wij minimaal €50,- voor het op maat zagen van uw product.

Onze complete sets veranda's, overkappingen, dak opbouw worden gratis op maat gemaakt.

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat (PC) is een transparante kunststof dat als plaat veel gebruikt wordt waar licht gewenst is. Polycarbonaatplaten zijn gemakkelijk te verwerken. Het is dan ook een uitstekend alternatief voor beglazing. Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer waarbij de monomeren verbonden zijn door een carbonaatbinding. Dat maakt Polycarbonaat uiterst stevig; het is wel 250 keer sterker dan glas en 10 keer sterker dan acrylaat-platen, maar wel veel lichter qua gewicht. Zodoende wordt polycarbonaat onder andere gebruikt voor veiligheidsbrillen, helmen, politieschilden.
Polycarbonaat is verder ook wel bekend onder merknamen als Arla, Margard, Calibre, Lexan, Lexaan, Radilux, Makrolon, Quin, Axxis, Panlite, Lexgard, Makrofol en Pergolux. Wij verkopen de polycarbonaat-platen van Pergolux (merknaam van Skylux).

Waarom onze polycarbonaat platen gebruiken?

Wij verkopen over het algemeen polycarbonaat platen in de vorm van kanaalplaten. De polycarbonaat kanaalplaten worden het meest gebruikt in de bouw en wel voor aanbouw, uitbouw of daken. Kanaalplaten worden ook wel eens stegdoppelplaten genoemd. Dat is echter onjuist, want stegdoppelplaten zijn gemaakt van acrylaat.
Kanaalplaten betekent dat de polycarbonaat-platen zijn opgebouwd uit verschillende lagen waardoor er ruimtes ontstaan tussen de verschillende lagen. De bovenste en onderste laag zijn vlak en glad. Door deze cellulaire opbouw van de kanaalplaat, is het materiaal thermisch isolerend en extra licht in gewicht. Andere redenen om te kiezen voor onze polycarbonaat kanaalplaten zijn:

 • Het is enorm lichtdoorlatend
 • Licht in gewicht
 • UV-bestendig - Let op: Dit is geen standaard eigenschap van polycarbonaat-platen. Platen die niet uv-bestendig zijn vergelen en daarom verkopen wij alleen uv-bestendige polycarbonaat-platen.
 • Isolerend
 • Veilig - Het is slagvast, het is inbraakwerend en de polycarbonaat platen zijn zelfdovend i.g.v. brand
 • Enorm voordelig ten opzichte van de alternatieven
 • De 16 mm kanaalplaat is uitermate geschikt voor een overkapping - aanbouw. Wilt u dit doen, wij verkopen ook complete sets voor daken alsook complete sets voor veranda's, serre, carport in vele maten of GRATIS OP MAAT GEMAAKT, dat is nog gemakkelijker
 • Wij leveren in zowel helder of opaal wit
 • Wij hebben platen tot maar liefst 7 meter

5-wandige polcarbonaat kanaal plaat

Toepassing Polycarbonaat-platen

Door de goede eigenschappen van polycarbonaat, worden de platen veel gebruikt in de bouw op plaatsen waar licht gewenst is. Zo wordt het onder andere gebruikt voor lichtstraten, overkappingen, voorzetramen, balkonbeglazing, windschermen etc.
Wit u een overkapping, carport, veranda of iets soortgelijks bouwen, dan kan dat gemakkelijk middels profielsystemen. Wij verkopen ook kant en klare veranda's, die u alleen nog maar hoeft te monteren.

Bewerken en montage van polycarbonaat

Ondanks de zeer solide producteigenschappen zijn polycarbonaat platen erg gemakkelijk te bewerken. Dat kan gewoon met normale boren en zagen van de doe-het-zelf zaak om de hoek. Gebruik hiervoor echter wel materiaal met een fijne tanding, zoals bijvoorbeeld ijzerzagen.
Houdt er bij het monteren rekening mee dat een polycarbonaat plaat werkt; het zet uit bij warmte en krimpt bij koude. Montagegaten moeten ruim genoeg zijn opdat de schroef / bout niet klem komt te zitten. Bij gekitte verbindingen moet de kit voldoende flexibel kunnen zijn.

Onderhoud polycarbonaat platen

Maak regelmatig de polycarbonaat platen even schoon, dit voorkomt algvorming die in de plaat kan trekken. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddelen, verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen het polycarbonaat aantasten. Een beetje water en een bezem is vaak voldoende.

Polyclear® Polycarbonaat platen
Lees meer